zaterdag 23 november 2013

Twijfelachtig

Ik heb afgelopen vrijdag met de 3e klas maar 's kwadratische vergelijkingen proberen te doen. Dat is een oude versie 'strategie oplossen van tweedegraadsvergelijkingen' in DWO. Dat is maar matig verlopen.

De verbinding is niet altijd even goed, de laptops zijn traag, sommige leerlingen klikken op de verkeerde knopjes bij de javawaarschuwingen en op de minilaptops kan je niet scrollen. Uiteindelijk is het misschien de helft gelukt om nog iets zinnigs te doen, maar echt enthousiast ben ik er niet over.

Dat is wel jammer want het is echt nuttig om bij een complexe vaardigheid als het oplossen van tweedegraadsvergelijkingen eerst de verschillende soorten vergelijkingen te leren herkennen en te leren welke oplossingsmethode je kunt gebruiken. Maar helaas...:-)

Er is ook een nieuwe versie. Misschien moet ik die dan maar gaan gebruiken. Dat lost niet alle problemen op, maar ja, je moet toch wat... Het idee is goed, maar de praktische uitvoering laat nog steeds zeer te wensen over. Op deze manier schiet het allemaal niet op. Hoe anders en beter zou het kunnen zijn, met een beetje moeite.

Het leven zit vol teleurstellingen...:-)